Förnya eller ej?

Detta är väldigt intressant! Finns det alltså planer för att starthästarna ska uppdateras eller är det bara en åsikt från den personen som satt med SSOs facebook just då? Jag personligen skulle ju bli väldigt glad om detta var sant då jag tycker om min starthäst, men jag föredrar de nya hästarna framför de gamla modellerna. 
 
Läser man kommentarerna till detta inlägg däremot ser man väldigt blandade känslor. 50% säger JA och de andra säger då NEJ. Varför? Jo för att de tycker att starthästarna har sett ut så från början och ska därför alltid se ut så. Det finns såklart anledningar ibland till att bevara gammalt, så som K-märkta hus eller historia generellt. Men om SSO vill att vi ska använda våra starthästar och ser att större delen av spelarna inte gör det pga att de inte gillar den gamla modellen så måste de göra en uppdatering. Vad är annars grejen med att ha en häst, som man måste ha, om man inte tycker om den. 
 
Men detta är en återkommande debatt i communityt. Bevara det gamla eller uppdatera. Det är rätt mycket i spelet just nu som har fått sig en uppdatering i grafik och animationer. Detta är väl dels för att SSO ska se ut att vara det senaste på marknaden antar jag. Men jag täntke också, som ett exempel; Tänk er att EA, som ger ut The Sims, hade bestämt sig för att utveckla spelen som de gjorde, men struntade i själva simmarna. Alltså att vi hade The Sims 4 som vi har idag, med de simmarna vi hade i The Sims 1. Skulle se lite puckat ut va? Det tror jag i alla fall. Visserligen kan man ju fortfarande spela The Sims 1 om man nu föredrar den grafiken. Det kommer man antagligen inte kunna göra om SSE bestämmer sig för att uppdatera starthästarna. Men de kanske kan placera ut den gamla modellen som NPC:hästar. Hur gulligt vore inte det egentligen?
 
Jorikisk Varmblod är såklart en fiktiv ras, men samtidigt vill väl SSE att deras hästar ska vara mer åt det realistiska hållet och då blir det lite konstigt eftersom våra starthästar är rätt fyrkantiga samt har rätt stela animationer. Det behöver såklart inte vara en extrem make over, utan bara mjuka ut kanterna lite och lägg på bättre animationer så är det klart. 
Kan detta vara en idéskiss till den nya formen? Tagen från SSO hemsida när den var under uppdatering.
Förändring är alltidt tufft. Men vi klarade av förändringen av Fort Pinta, Moorland, Valedale, de nya animationerna till NPC:erna och våra avatarer. I denna branch kommer saker alltid att förändras och uppdateras. SSE måste uppdatera för att fortsätta locka spelare. Visserligen är SSO ett spel som inte har så myclet konkurenter men till slut når även dem en gräns där det finns spelare som har krav på hur det ska se ut. Det är bara att hänga med på tåget eller hoppa av. Jag säger TUT TUUUT! Nu kör tåget!
Vill ni följa med tåget eller vill ni stoppa det? 
 

Kommentarer:

1 Melinda Winterforce:

Jag är nog en av dem som säger nej till uppdatering av startisarna :/ Men annars låter jag "SSO-tåget" rulla vidare på sin räls :)

2 Cecilia Gladefield :

Så kluven i för detta xD Håller helt med om att grafiken hela tiden måste hänga med i tiden för att spelet ska fortsätta att konkurrera på marknaden. Jag är dock jättekär i start häst formen. XD Tycker de är jättesöta trots att de är väldigt kantiga ;) Hm..Tror du att det skulle vara möjligt med att i sådana fall få välja om man vill uppdatera starthästen om den ska uppdatetas? Då blir väl alla glada? ;)

Svar: Det vet man aldrig hur de har tänkt sig. De har däremot aldrig hänt att de förnyat en häst som vi redan kan äga så en idé dom har är att man bara kan få den nya starthästen om man startar ett nytt konto. :)Men livet är också orättvist och man kan aldrig göra alla glada ;P
Rose Shadowlee

3 Cynthia Winterborn:

Starthästarna har sin egen personliga charm, som jag inte vill missa. Men nu kommer växa den nästa "generationen", som ska tappa mer och mer den betydelsefulla känslan till sin starthäst, som vi fick i början, eftersom det inte fanns något annat än vår egen häst. Jag kan tänka mig, att fördelningen av rösterna för och mot ska mer och mer skilja sig åt i framtiden. SSO kunde egentligen saktare smyga fram (det första tåget i världen klarade inte heller höga hastigheter i början XD). En uppdatering av de sista nya med en gammal kroppmodell och nära sig mer och mer starthästerna skulle vara ett skickligt drag. Så tycker jag. Men direkt glad är jag inte om detta. :( *snörvla* Vi får väl se. Hålla upp den här utvecklingen kan vi inte. ;D Det måste (tyvärr) gå framåt.

4 Kendra Hawkson:

Blir ju lite onödigt jobb kanske men enklast hade varit om man fick välja att behålla gamla modellen eller kanske uppdatera den till en ny. Då slipper ingen bli påtvingad den nya. Förstår ju att det blir extra jobb men kan ju vara en lösning :)

5 AlanisMoonstorm:

Starthästens modell är äldre än vad SSO är som spel, då den är direktimporterad från Starstable-spelen, varav det första kom ut 2008. Den modellen är således 8 år gammal. SSE har en annan sak de måste fundera på med starthästmodellen och det är hur många som väljer att inte gå vidare från karaktärsskapar-sidan efter att de sett starthästen? För jag har hört om flera, framförallt internationella spelare, som varit nära att inte börja spela för att deras första intryck av hästarna i spelet var starthästen. Det första intrycket är värt mycket sa de när de uppdaterade Moorland, men moorland är inte ens det första intrycket man får av spelet? Och för nya spelare tycks det intrycket de får av starthästen vara mer negativt än positivt.

Personligen vill jag jättegärna att de får en remake och även att de får lite rasbonusar så att de inte är så useless jämfört med de andra hästarna i spelet. Låt startisen bli den bästa hästen en kan äga i sso istället för den sämsta! folk köper de andra hästarna ändå liksom.

Svar: Åh, äntligen någon som tänker som jag XD
Rose Shadowlee

6 Fiona Appledew:

Som ny spelare (började i oktober -16) så är jag helt och hållet för en uppdatering. Precis som Alanis Moonstorm säger så gav starterhästen ett avskräckande intryck när jag började spela. Man undrar vad det ÄR för nått egentligen och varför man ska tvingas börja med en häst man aldrig nånsin kommer vilja rida runt på, en häst man skäms över att rida på när man ser andra med sina fina hästar.

Nya spelare kommer ju aldrig få samma känsla inför starterhästen, både för att man kan köpa flera hästar och för att spelgrafiken uppdaterats sen starterhästen skapades. Jag hade helt enkelt aldrig börjat spela om jag inte visste att det fanns snyggare hästar att köpa och att resten av grafiken i spelet inte var så urusel som starthästen ger intryck av. Starterhästens utseende fick mig ju att ifrågasätta kvaliteten på hela spelet, inte bara grafikmässigt utan spelmässigt.

Oavsett hur mycket vissa gamla spelare älskar sina starterhästar och hur nostalgiska dom är, om SSO ska överleva som spel så är ju inte dom viktigaste spelarna vi som redan spelar (i synnerhet inte dom som är så förälskade att dom spelat i 5 år), dom viktigaste spelarna är dom nya spelarna som dom kan locka till sig, NYA betalande kunder.

Personligen drömmer jag ju om en uppdatering som gör att jag faktiskt kommer vilja rida min stackars starterhäst och jag hoppas INNERLIGT att dom låter befintliga spelare få uppdaterade hästar också och inte bara uppdaterar hästarna för nya spelare. Men det bästa alternativet vore ju om vi som är befintliga spelare får välja själva om vi vill uppdatera våran startis eller inte. Det vore ju en lösning som skulle göra alla glada.

7 Anonym:

Hoppas de inte uppdaterar den, den har hängt med sen i början o alla red runt på sin starthäst så himla länge. Min starthäst är liksom sso för mig.

Kommentera här: