Gott nytt år på er!

Snart är detta året slut och ni har nog läst min sammanfattning om 2017 som var i två delar. Vi går nu in på ett nytt år som antagligen kommer innehålla en massa spännande uppdateringar. Denna gång bestämde jag mig för att göra en liten önskelista på uppdateringar jag hoppas vi kommer få år 2018. 
 
   1. En funktion som gör att man kan stänga av platstexten som dyker upp mitt på skärmen. 
   2. Uppdaterad Nordsvensk, Tinker och Andalusier
   3. Mer realistisk utrustning
   4. Mer realistiska ridkläder
   5. En paddock som har bokstäver och realistiska mått
   6. Nya raser: Lusitano, Dartmoorponny, Svenskt halvblod och Clydesdale
   7. Mer frisyrer (helst i mörkbrunt)
   8. Fallabella som sällskapsdjur
   9. Mer islandshästar!
 10. En funktion som döljer andra spelare 
 
Det här är min top 10 önskelista på saker jag vill se i spelet. Jag har inte med uppdrag, nya tävlingar och nytt område m.m. eftersom det är rätt självklart att vi kommer få det egentligen. Har ni en topp 10 önskelista? Jag vill väldigt gärna läsa den så skriv den i en kommentar till detta inlägg. 
 
Gott nytt år på er, awesome people! Nu ser vi fram emot ett nytt år <3

Årssammanfattning av 2017 del 2

I del 1 sammanfattade jag första halvåret med Star Stable Onlines uppdateringar. Nu är det dags att ta oss an del 2 där jag tar upp uppdateringar från juli till december. Ett halvår som har varit helt magiskt!

 Bild tagen från Star Stables hemsida

Vi är mitt i sommaren när juli börjar och många har ledigt från skola och arbete, men inte Star Stable inte. Nej, för nu kom det mer huvuduppdrag! Eller ja, det var den här bryggan som behövdes för det som komma skall. Det var inte mycket, men de var oerhört dramatiskt och man undrar hur det ska sluta på den fronten. Mitt i fick vi ett nytt sätt att ljusa upp tillvaron i spelet. Vi fick kinesiska lyktor att tända och lyfta upp till himmelen i Fort Pinta. Det var så oerhört vackert och jag hoppas vi får se dem igen. Men månanden var inte slut än när det var dags för en uppdatering som många både önskade och fruktade; starthästens uppdatering. Vissa önskar att den aldrig hände, andra var väldigt nöjda medans andra hade önskat sig mer. Man får inte glömma att de sa att detta inte är sista gången starthästen får sig en uppdatering. Får vi ytterligare en redan nästa år?

Slutet av sommaren börjar närma sig när vi träder in i augusti. Vi får denna månad träffa en ny karaktär som heter Guillermo som har sitt lilla speciella koncept. Han kommer till Jorvik lite då och då med speciella race som är endast för en ras i spelet. Kul tyckte jag, men de var många som ansåg att det var oerhört orättvist i och med att alla inte kan köpa alla hästar. Men livet är ju inte rättvist direkt heller och han kommer återkomma med banor för raser som andra har men vissa inte har. Men de största som nog hände denna månad och som nog många inte hade väntat sig. PANDORIA! Denna dimension som är känd för de som spelat de tidigare Starshine Legacy spelen blir äntligen en del i Star Stable Online. Huvuduppdragen var helt otroliga och det var så spännande samtidigt som de var lite läskigt. Ska bli väldigt kul att spela in det någon dag. För att avsluta augusti fick vi även en ras som jag har önskat se i spelet så länge. Hannoveranare! Jag minns hur jag såg trailern i bilen och fick frispel. Tack och lov var det inte jag som körde.
September som jag har så svårt att bestämma om det är sommar eller höst är ofta den månaden vars största uppdatering är Star Stables födelsedag. Detta år fyllde de hela fem år. Tänk vad mycket som har hänt på bara fem år! Men något som också var lite av en evolution i spelet är ekorren som presenterade den nya husdjursfunktionen. Äntligen kan vi ha husdjur som kan springa bredvid oss och de görs en hel del önskelistor nu om vad man vill ha för djur som springer förbi en. Själv vill jag väldigt gärna ha en Fallabella, men den ska helst inte kunna sitta i väskan. I slutet fick vi även mer kultur till spelet i form av teater. I samband med detta fick vi även nya accessoarer att ha på våra karaktärer.
Hösten började inta Sverige när det var dags för oktober. Denna månad innehöll bara nya saker i uppdateringarna, något som kommer vara en grej de sista tre månaderna. Vi fick nya halloweenuppdrag samt en ny lansering av en ny funktion där vi kan förvandla våra starthästar till mumier, skelett och något mer som jag fortfarande är osäker på om det var Frankenstein eller en zombie.  Men de var också dags för mer förändring. Våra karaktärer fick uppdaterat utseende. De var rätt svårt att ta till sig då de var lite konstigt med halsen och allt. Men, som de sa var detta något som bearbetades hela tiden och de bad om feedback. Men de var inte det enda som förändrades. För första gången uppdaterades en ras två gånger, nämligen de arabiska fullbloden fick sig en andra uppdatering som gjorde dem otroligt mycket bättre. I samband med detta fick vi även Pintabians som blev mångas favoritras. Det var inte över där dock för även här fick vi huvuduppdrag! De sista för i år visserligen men de var helt sjukt att de kom ännu mer i och med att vi redan fått så mycket. Kommer vi få lika mycket nästa år månntro?
Det är otroligt hur tiden går fort. Plötsligt var det november och även om de flesta längtade till december så kom de en del roliga saker även denna månad. Det var denna månad då snön inte skulle komma till Jorvik och Tomten tyckte att vi skulle komma till hans Julby i norr. Vilket fantastiskt ställe! Har haft så roligt i den byn och jag hoppas verkligen den återkommer nästa år. Det har varit problem med att folk går in i filerna och gör vildhästbuggen. Star Stable löste det så att vi fick en vildhästfunktion som jag tror är mycket uppskattat. Karaktärernas uppdaterades igen med en massa nya animationer och avslutningsvis fick vi något som vi väntat på i flera år; nya frisyrer! Dessa nya frisyrer gjorde att jag själv kände att jag behövde en förändring och bytte frisyr. Är så nöjd!
Så var det dags för den storslagna månaden som involverar jul och nyår, men för Star Stable är det också en stor månad. Först fick vi vår tredje nya ras till spelet. Connemara är helt otroligt och en av mina favoriter nu. Men det var Mistfall vars dörrar som öppnades som alla nog väntade på mest. Detta område är helt fantastiskt och som får resten av Jorvik att se lite blekt ut på något sätt. Nästan så jag undrar om jag kommer flytta tillbaka till Valedale igen. I nya områden kommer det nya uppdrag, dagliga och nya banor. Dessutom en till ny frisyr! Som avslutning fick vi en ny liten fyrverkerishow som finns i Julbyn.

Det här året har som sagt varit helt fantastiskt och definitivt när de kommer till huvuduppdrag. Vi har fått så otroligt mycket av så bra kvalitet. Star Stable har verkligen satt en hög ribba på vad man kan förvänta sig nästa år. Jag håller nog hoppet lågt när de kommer till huvuduppdrag dock. De tar ju tid att fortsätta historien och de kanske behöver ett år på sig nu att göra en nya som då kanske kommer 2019. Ska vi få en massa huvuduppdrag vartannat år kanske? De skulle jag inte tacka nej till. Men jag vill ändå passa på att tack Star Stable för det vi har fått i år och jag hoppas verkligen att de inte har kört slut på sig själva. Tack så mycket Star Stable!

Årssammanfattning av 2017 del 1

Då har ett helt år gått och med vilken fart. Av någon anledning känns det faktiskt som att det här året har bara försvunnit för mig. Antagligen på grund av privata saker som gjort året både tufft men också bra. Men det är inte det vi ska prata om nu för det här inlägget ska handla om Star Stable och deras år.

Det har hänt väldigt mycket detta år. Jag skulle vilja kalla det för Huvuduppdragsåret för banne mig vad mycket vi har fått av det i år. Helt otroligt! I alla fall, nedanför här kommer jag presentera de uppdateringar som jag anser varit stora för både spelet och som man kommer ihåg från detta fantastiska år. Detta kommer vara ett långt inlägg därför har jag valt att dela upp detta i två delar. I detta inlägg ska vi prata om månaderna mellan januari till juni. 

Januari och februari brukar vara lite dryga med uppdateringar. Antagligen för att teamet faktiskt behöver ledighet dem med samt planera årets uppdateringar. Detta år var inget undantag, men de betyder inte att ingenting hände. Nej då, vi fick faktiskt beanies som ändå är en ny modell av hatt vi aldrig haft i spelet förut. Vi fick även ny utrustning, små uppdateringar i världen och nya urhästar. Sist men inte minst så lanserades appen Star Stable Horses som var ett fantastiskt nytt sätt att köpa hästar på.

Men så kom mars och de var väl dags att saker och ting började hända i spelet. Vi fick slutet på en uppdragskedja som pågick i Epona; den där en kvinnas man var förgiftad och vi skulle rädda honom. Mycket intressant slut och antagligen inte de sista vi ser av dem. Därefter fick vi även nya små uppdrag för att få lite dagliga med Jaime Olivetree. De gav väl inte mycket till spelet i sig eftersom vi bara fick kläder, men de gav oss något att göra medans stora saker höll på att hända.

April kom med bravur efter några tröga månader. Firgrove fick äntligen sin uppdatering och vilken uppdatering de är. Helt underbart och så kul att se hur deras concept artists arbetar fram stilen som vi sedan ser i spelet. Årets första nya ras travade in på Jorvik. Den vackra Haflingern blev snabbt en favorit bland många spelare då den var så otroligt snygg gjort. Till sist får vi inte glömma att prata om de som väldigt många har väntat på; huvuduppdrag! Jag vill fortfarande inte spoila för mycket om dem, men det var så dramatiskt och mycket action. Dessa två komponenter speglar året väldigt bra egentligen som ni kommer se när vi fortsätter in på sommaren.  
 
Maj är för många en månad som involverar mycket avslut i skolan och arbete för att kunna ha lite ledigt när det är som varmast, i alla fall här i Sverige. För Star Stable var det början på stora förändringar i spelet. Våra karaktärer fick sina animationer uppdaterade. Nu i efterhand var de en rätt liten uppdatering eftersom de sker större förändringar i slutet av året. Vi fick en ny sort bana att ha kul med på våra levlingsrundor, nämligen orientering. Idag kanske den är lite bortglömd för mig, men mina levlingsglada kompisar ser till att jag gör den när vi är ute och tränar våra hästar.
När juni kommer brukar jag i alla fall tänka att nu blir det som början av året. Arbetarna på Star Stable behöver ledighet och de gör att programmering samt allt runt omkring går lite långsammare. Men jag hade väldigt fel. Denna sommar är nog den bästa vi har haft på 5 år! Först kom Islandshästtävlingen; ett race som endast är till för just islandshästar. Detta är det första racet efter ponnytävlingen som endast är till för en ras och som är där för att stanna. Väldigt roligt tycker jag, men jag älskar också islandshästar. Vill ha mer så jag faktiskt har en anledning att rida de där racet egentligen. En önskan blev uppfylld för många när de arabiska fullbloden fick sig en uppdatering. Dessvärre var de kanske inte riktigt vad alla hade förväntat sig helt, men större delen var väldigt bra. Avslutningsvis fick vi en fortsättning på Madisons uppdrag vilket alltid är uppskattat för den uppdragskedjan blir bara bättre och bättre. Hoppas verkligen vi får något avslut nästa år. 
 
Det här var alltså vad vi fick första halvåret. Kom ihåg att detta är vad jag tycker är mest signifikant, ni kanske har andra åsikter om vad som var bästa de här månaderna. Har ni de får ni väldigt gärna skriva en kommentar till mig. Jag vill också höra om det ni tyckte var den största uppdateringen dessa månaderna. Vore så kul att höra vad ni tycker! Imorgon kommer del 2 och den vill ni nog inte missa.