Western veckan har startat

Western är ett väldigt roligt tema att ha i klubben och det är klart Comet Hawks ska ha det också. Idag var första dagen och jag höll det första eventet. De som deltog fick testa på trail. Eller ja, så nära trail man kan komma i SSO. Man får vara väldigt kreativ och Frida hjälpte mig komma på uppgifter som de skulle göra. 
Trail är alltså en westerngren, eller ja, det används till andra också och kan kallas working equitation. Det är i princip samma sak och skapades av samma anledning. Man tävlar om precision och lydnad. En häst som jobbar på en gård utsätts för rätt mycket olika uppgifter som kräver just detta. Det är en oerhört rolig gren faktiskt som jag fått testa på med islandshästar när jag red på ridskola. Man kan få gå över filtar, rida slalom, prova att öppna en grind m.m.
Det var väldigt roligt att så många kom idag och jag ser verkligen fram emot resten av veckan. Frida är något bättre på det här med western och ska hålla två event med andra westerngrenar i veckan. Så nu hypar jag för att få vara elev imorgon och lära mig mer om western. 
Just det! Jag avslutade det hela med att vi travade av hästarna runt Moorland. Lite roligare än att travar runt i en paddock. 
Nu ska jag ta hand om mitt föl. Ha det bra!

Kommentera här: