Dessa infernaliska platsnamn

Japp, nu ska jag spy ut mig lite galla över hur mycket jag avskyr dessa platsnamn. Det är inte mycket som stör mig i spelet, men det här stör mig något så olidligt. Okej okej, det där kanske blev lite hårt. Men låt oss titta lite närmare på detta med platsnamn. Vad har det för nytta? Kan det göras bättre? Låt oss se efter. 
 
Sen jag började spela har platsnamn alltid funnits. Just där och då kanske det inte störde mig lika mycket, men då tog jag inte lika mycket foton i spelet heller. Nu när jag tänker efter så använde jag nog mig aldrig av den heller. Den där texten ploppade bara upp och jag ignorerade den, som jag gör idag, så gott jag kan. Kan denna text vara nyttig då? Jag kan absolut tänka mig att det finns en liten skara spelare som kanske använder sig av den när de utforskar spelet för första gången. Men det är inte enda sättet att vet var man är heller. 
I den lilla röda rutan till höger kan man också se vart man är. Den ändras lika snabbt som den där platsnamnet dyker upp mitt på skärmen. Varför är den där egentligen om man nu får de där namnen mitt på skärmen. De syns mer än den i hörnet. Men om jag måste välja så har jag hellre den lilla rutan till höger än de som dyker upp mitt på skärmen. Dessutom förstör inte den lilla rutan bilder och filmer eftersom den alltid är där i hörnet. Den är lätt att ignorera eller skära bort. Det är inte lika lätt med texten som poppar upp på skärmen varje sekund om man har otur. 
Vi får ju inte glömma bort våran fantastiska karta som också visar vart man är på Jorvik. För man med musen över den kan man till och med få kordinater och namn på exakt den platsen man är. Inte alltid, men ibland. Kartan är en fantastisk uppfinning som många borde lära sig hur den fungerar. 
 
Okej, jag kanske var lite dryg där. Men jag vet inte hur många gånger som de bästa bilderna har blivit förstörda för att det står "Moorlands strand" eller "Törneklipporna". Hur kan man då göra detta bättre? Ja, antingen ta bort det helt och låta den lilla rutan till höger få en mening. Eller så kan man ha en ruta i inställningar som gör att man kan stänga av och på den funktionen. Så snälla Star Stable Online, ta bort den där pop up texten. Please, please, pleeeaaaseeee!
 
Vad säger ni andra? Ni kanske använder texten och tycker den är väldigt viktig. Eller ska den bort? 

Kommentarer:

1 Melinda Winterforce :

(Har märkt att jag börjat kommentera här rätt ofta xD)
Jag håller iallafall helt med dig! Vore jätteskönt om den försvann! När man tar bilder, spelar in videor eller ser på andras videor så är den bara ivägen!

2 Delfina:

Åh, håller med dig så mycket om platsnamnen som dyker upp hela tiden! Önskar att det var möjligt att välja bort det.

3 Alexandra Goldnose:

Håller verkligen med dig!

4 Renee Eveningknight:

Jag håller helt med!
Jag håller på med en liten serie till YouTube och dem där texterna är faktiskt otroligt störande!

5 Filipa:

Jag använder mig inte av platsnamnen men förstår att en del gör det, framförallt innan de har blivit säkra på alla platser. Tycker det där med att kunna stänga av det i inställningarna var en jättebra idé, då får man ju välja själv. Ha det bra❤️

6 Cecilia Gladefield :

Bort! xD Så många fina bilder har gått förlorade genom åren.. Har precis som du aldrig använt mig av den utan alltid läst vid minikartan och den stora kartan. Förstår nyttan för nya spelare men annars är de helt onödiga. Kanske de kan finnas i spelet för nya upp till en viss lever och sedan "avancerar" man och de går bort? ;)

Svar: Mycket smart idé!
Rose Shadowlee

7 Frida Silverfält:

Bort bort bort!

8 Tilde Sleepyhaven:

Jag skulle föreslå rutan i hörnet och att popuptexten skulle bort. Den är där och förstor ibland när man ska ta bilder eller filma in något random. och som du säger, vi får inte glömma vår fantastiska och praktiska karta! Man kan ju använda den om man ska hitta, den är nödvändig och jag använder den ibland för att hitta uppdrag. Däremot kan ju typ popuptexten vara bra för nya spelare som vill utforska och om jag inte minns fel så tror jag att det poppar upp när man upptäcker nytt område. Men för oss äldre spelare så skulle man väl kunna få välja om man vill ha kvar den funktionen?

Kommentera här: