Hur fungerar deras planering?

För några veckor sedan ställde jag ytterligare en fråga som jaghar grubblat på ett tag och eftersom ni verkade tycka om att jag delade med mig av deras svar så tänkte jag göra samma sak igen. Frågan jag ställde kändes kanske lite dum eftersom jag kunde föreställa mig svaret som också visade sig vara rätt, men ibland är det ändå intressant att veta hur de tänker och kanske ger många mer förståelse för onsdagensuppdateringar. 

 

Min fråga: 

Hej!

Nu är jag här igen med en fråga till er. Folk blev väldigt glada över det svar jag fick senast av er som jag publicerade på min blogg.

Denna gång undrar jag hur ni planerar framtida uppdateringar? Hur långt fram sträcker sig eran planering? Jag hoppas detta är något ni kan svara på trots att jag vet att detta kan vara känsligt eftersom ni gillar att hålla uppdateringar hemliga.

 

Thims svar:

Den grundläggande grovplaneringen för vad som ska komma brukar göras brukar göras år för år, med vad som är tänkt att komma till spelet och när, under det kommande året. Det gäller allt från nya hästar, nya områden, uppdateringar av redan existerande områden, nya uppdrag, nya funktioner och så vidare. Det är sen denna grovplaneringen som våra spelutvecklare och designers jobbar efter som grundmall för året.
Den årliga grovplaneringen brukar sättas ihop av en grupp som till exempel kan bestå av en creative director, design director, producent, lead programmer och marketing manager.

Utöver det så har vi även en liknande planering varje kvartal, där årsplaneringen finslipas och mer i detalj planeras för hur och när dessa uppdateringar ska genomföras under det kommande kvartalet, och detta brukar då göras i en grupp med representanter för alla avdelningar, så att alla avdelningar har möjlighet att påverka de beslut som ska tas. Sen har vanligtvis creative director sista ordet, åtminstone för uppdateringar som gäller rent spelinnehåll.

Så man kan säga att vår grundläggande planering brukar vara år för år. Men sen så uppkommer det alltid förändringar, att vi till exempel får någon specifik feedback och önskemål från communityt, som vi känner skulle passa in och kännas mer rätt vid just den tidpunkten, eller att något problem uppstår som vi då måste prioritera. Det är väldigt sällan det vid årets slut, ser ut precis så som det planerades för vid årets början helt enkelt.

Vi försöker att ligga några veckor i förväg med själva veckouppdateringarna, det vill säga när vi släpper en onsdagsuppdatering, så sitter vi vanligtvis samtidigt och jobbar på uppdateringen som ska komma några veckor senare.

Hoppas det var svar på dina frågor. :)


 

Så där har ni det. Jag kommer nog göra som sist och översätta texten i veckan och prata om det i en vlog som kommer upp på min youtube-kanal. Men jag hoppas detta gör att fler kommer ha mer tålamod i framtiden när det kommer till uppdateringar. Om en uppdatering verkar lite en vecka så vet vi att de på HQ jobbar redan på stora saker som kommer att komma i framtiden. 

Har ni någon fråga till SSO tycker jag absolut att ni ska skriva till deras support. Vågar ni inte så skriv eran fråga i en kommentar här på bloggen så kanske jag skickar med den nästa gång jag har en fråga till dem. Va däremot beredda på att de prioriterar inte frågor som dessa och därför kan svarstiden vara väldigt långsam. Men de svarar när de har tid. 

Kram på er!

Kommentarer:

1 Tilde Sleepyhaven:

Jättebra inlägg och fråga! Har också undrat över denna fråga länge och nu fick ju jag veta det av underbara du! <3 Verkligen toppen att du publicerar svar på din blogg!

Ett litet önskemål: Kan du göra en kategori där vi får skriva vad vi vill att du ska blogga/skriva om? Och ja, gör en vlog! :)

Svar: Jag har lite svårt att göra en kategori där läsare kan skriva själva. Men skriv era önskemål i en kommentar så skriver jag upp dem på en lista så jag inte glömmer :)
Rose Shadowlee

2 Tilde Sleepyhaven:

Okej, skriv upp på listan att jag vill att du ska skriva om din hund, om jag minns rätt så har du en hund?

Svar: Min hund fick somna in i februari.
Rose Shadowlee

3 Tilde Sleepyhaven:

ÅHHH NAEJ!!! Varför då? Ålder eller annat? Du behöver inte svara varför, beklagar.

4 Tilde Sleepyhaven:

Vet precis hur det känns, förlorade min ena häst 24 Juni 2014 och ett föl som föddes 9 Juni2017 hemma som dog 13 Juni2017 pga grund av hjärnskada, syrebrist vid födsel. Lillan, som vi kallade fölet, hon förstod inte var mjölken fanns. Hon var gul med svart man och svans. Den andra som jag förlorade 2014 hette Findus och han lärde jag mig rida på. Han fick somna in pga höftmuskelinflammation som inte blev bättre och vi behandlade i 3 år.

Kommentera här: