Clinic; Tävlingsvett

Idag blev det lite förrändrade planer. Elsa som skulle ha hållt i en distanstävling fick förhinder och kunde inte. Detta meddelade hon i söndags, men Frida har själv varit upptagen och såg inte det förrän idag. Så det blev till att försöka hitta på något annat så det inte blev helt inställt idag. Då kom jag på idén att ha en liten clinic för klubben om tävlingsvett. Detta är för att jag ska hålla en liten ponnyhopptävling på söndag och för att det inte ska ta 20 minuter och sen är eventet slut vill jag att deltagarna ska tänka så realistiskt som möjligt. De ska värma upp, gå banan och de ska försöka hålla igång hästarna innan deras ritt på banan. Vad gör man sen då? Jo, man travar/skrittar av dem. Jag hade dessutom på mig en tävlingsoutfit för att visa hur man klär sig på en hopptävling. Plus, den lilla röda rosetten för att prata om hästar som man måste respektera deras privata sfär. 
Den första halvtimmen red jag runt och visade upp hur en uppvärmning kan se ut medans Frida skrev om allt jag nämnde ovan. Sista halvtimmen fick de prova på att värma upp själva och sedan började Frida prata om hur en framhoppning går till innan deltagarna fick pröva på det också. 
Det var en mycket lyckad clinic och jag ser fram emot söndag. Eller ja, ser fram emot imorgon först. Uppdatering och jag hoppas verkligen den där svartskäcken till Islandshäst kommer att stanna kvar i spelet imorgon. Ska väl inte glömma min egna födelsedag också. Undrar om SSO har koll på min födelsedag... Att lägga till en ny Islandshäst som dessutom är svartskäck på min födelsedag är ju som en födelsedagspresent. 

Kommentera här: