Hubertusjakt med Melissa

Ny vecka och igår hölls veckans första event. Melissa, som är tillbaks i CHs crew, höll en väldigt rolig Hubertusjakt. För er som inte vet vad de är så det de svenska namnet på Fox Hunt som är en väldigt engelsk grej. Ni har säkert sett en massa britter till häst i kavajer som rider omkring som galningar på Englands marker med hundar som springer med dem. Varför? Jo, de jagar rävar. 
Melissa hade tagit detta koncept och gjort en väldigt rolig lek av den. En av oss var räven som då fick ta av hästens utrustning och vi andra skulle jaga denne. För att fånga räven ska man gruppa. En rolig liten twist är att man ska rida en utav Jorviks alla tävlingsbanor utan att faktiskt starta tävlingen. I detta fall red vi Valedale loppet. Man skulle rida det som om man tävlade. Det är alltså rätt bra om man kan loppen utan till och vet vart checkpointens brukar vara. 
Som sagt, detta var rätt roligt och svårt. Oftast avgjordes varje runda vid murarna eftersom räven också var tvungen att följa banan, så man korsade vägarna där. Fånga man räven fick man poäng och tillslut var det jag som vann med 4 poäng. Kan säga att det var med mycket slit då vissa rävar var rätt snabba och det är svårt att gruppa samtidigt som man försöker följa en bana. 
Men denna lek rekommenderar jag starkt för den som vill hålla ett lekevent!

Kommentera här: