Då var den äntligen uppe

Efter en del strul så fick jag ihop en bra vlog hoppas jag. Den är inte så perfekt som jag hade velat att den skulle vara på grund av en del teknikstrul. Hoppas ni har överseende med introt. Trodde de skulle vara bättre och vet inte var ljud och bild inte riktigt hänger ihop. Om jag ska vlogga mer tror jag att jag införskaffar mig en lite bättre kamera istället, men eftersom jag inte vloggar så får mobilen duga. Jag är som mest nöjd med delen där ni får se Star Stable. Allt blev rätt bra där och jag hade nu önskat att jag filmat ännu mer, men jaja. Och sista delen fick göras om eftersom min mic har börjat leva sitt egna liv. Så irriterande att byta dator ibland... Aja, de låter bara sådär lite konstigt i någon minut i början och sen blir de bra i alla fall. Ska verkligen försöka klura ut den bästa inställningen med micen. Men de är så svårt att pröva eftersom detta kan ske när som och de är inte lika kul att märka att 50% av en 40 minuters lång video har dåligt ljud. Aja, nu är vloggen uppe och jag hoppas ni tycker om den. 

Halvvägs igenom

Först måste jag erkänna att jag är en person som inte tycker om att läsa. Det har mycket att göra med att jag läser långsamt och jag har hemska minnen av folk som irriterar sig på att jag är just för långsam och att de måste vänta på mig. Att lägga till på detta har jag väldigt svårt att fastna för en bok. Det är till den grad att jag till och med sparar de böcker jag läst ut bara för att ha som bevis att jag kan läsa ut en hel bok. Rätt löjligt vid närmare eftertanke, men men. Med detta som bakgrund ska jag nu berätta att jag har kommit halvvägs igenom Jorvik Kallar och jag började läsa i fredagskväll. Nej, boken är inte tunn som en broschyr utan den är på ca 227 sidor. Så ni kan ju förstå att jag är frälst! Kan de ha att göra med att man redan har Star Stable Online och StarShine Legacy spelen i ryggen vilket gör att man känner redan den här världen som presenteras i boken? Kanske det. Allt jag vet är att jag vill logga in och turista i de områden som nämns i boken och se de platser, som man ridit igenom så många gånger, med nya ögon. 
 
Men nu måste jag sluta skriva. Jag kan ju inte göra en recension redan nu när jag inte ens är klar. Men ja, de ska bli en recension på denna bok så ni vet vad ni kan se fram emot om ni fortfarande tvekar över om ni ska köpa eller inte. Det jag försöker förklara är att redan nu ger den här boken en helt ny känsla för de spel jag älskar och har spelat i flera år. De i sig borde kanske säga någonting till er som tvekar. 
 
Har ni redan förbokat boken eller ska ni gå till en bokaffär på onsdag? 

Jag sprudlar fortfarande av glädje!

Jag blev personligen inbjuden till release-mingel partyt som hölls på Star Stables huvudkontor i Stockholm. De ska nämligen släppa boken som ni ser nedanför Fripp. De är den första av en triologi och planen är att de andra två ska släppas redan nästa år, men de är inte satt i sten än vad jag förstår. Boken är skriven av Helena Dahlgren som i vanliga fall skriver skräckböcker då hon är en skräcknörd, men hon är dessutom en hästtjej. Boken släpps den 2 maj, alltså redan nästa vecka! Den går däremot redan att förhandsbeställas HÄR. Boken kommer kunna köpas de vanliga bokaffärerna som till exempel Akademibokhandeln från och med den 2 maj. Än så länge kommer boken bara finnas på svenska, men de finns nog planer på att släppa den i fler språk i framtiden. 
Jag bjuder på denna trots att jag ser så obekväm ut...
Åh de är inte förrän nu som jag är lite sur på mig själv att jag inte tog fler bilder när jag var där, men jag var så fokuserad på att filma eftersom jag tänkt vlogga om de här också att jag glömde bort de. Men tänkte ändå skriva lite här också om gårdagens upplevelse. 
 
Jag fick ta med mig en +1 och jag hörde genast av mig till Frida Silverfield och frågade om hon kunde bemöda sig ta sig upp till Stockholm för detta. Hehe, bemöda sig... Klart hon kunde! Så vi två var på plats redan en halvtimme innan utsatt tid. Typiska jag att vara för tidig, men jag ville ha lite tid att filma ett intro till vloggen som jag redigera ihop i helgen. De gick ju rätt fort så vi åkte upp och bara stod utanför dörrarna en stund. Då gick Game Master Doris förbi och släppte in oss. Så där satt vi i receptionen och väntade vilket jag inte säger nej till för den receptionen är SÅ FIN! 
Åhhh så dålig bild! Aja.
Där fick vi sitta och vänta, men så dök Stacy upp från Stacy Plays. Hon satte sig där med oss och vi snackade om allt möjligt. Så trevlig människa och de är så roligt att hon flyttat hit till Stockholm. Mer människor började dyka upp och vi rörde oss till deras matsal där de fanns mat uppdukat så fint och jag kunde inte låta bli att filma typ allt där inne. De har små mötesrum som har namn efter Star Stable Online platser, maffigt kök, soffgrupper med en gigantisk tv där de kan spela tv-spel. Såklart var de fler än Game Master Doris och Stacy där. Jag och Frida hamnade i en lång konversation med Lisa och Dick, två av de som ingår i Hästkommitten som då skapar alla de hästar vi har i spelet. Andra som var där var såklart Matilda, Ylva, Esme samt några andra som jag inte riktigt minns namnet på. Är SÅ dålig på att komma ihåg namn. Men de är alla underbara människor och de var så kul att få nörda ner sig i spelet med dem igår. Sedan höll Marcus Thorell (Game Director) och Helena Dahlberg en presentation om boken. Jag hade som mål att ta bild med Marcus, men allt gick så fort och jag fastna med annat att han hann gå. Mission failed! 
Därefter delades vi upp i grupper där den ena fick gå iväg på en rundvandring på kontoret och den andra gruppen (som inkluderade mig och Frida) fick stanna kvar för att få sin bok signerad av författarinnan, prata med några i personalen så som Ylva och Matilda. Men jag och Frida satte oss med Stacy och åt små hamburgare tills jag kom ihåg att jag ville ju ha boken signerad. Sprang fram till Helena och hade en väldigt mysig konversation med henne medans hon signerade våra böcker. Alltså, hela kvällen bestod av mysiga konversationer så jag bör väl sluta skriva de. Därefter skulle även Matilda läsa ett kapitel ut boken för de som var kvar i matsalen. FUN FACT 1: Matilda ska vara rösten ni hör när de Jorvik Kallar släpps som ljudbok! 
 
Sedan var de vår tur att få gå iväg på rundvandring och där beslöt jag mig för att inte filma eller fota eftersom jag skulle behöva fråga om jag fick då de hade lite viktig information uppe på väggarna. Så jag ville vara på säkra sidan och la mobilen i väskan. Lika bra för då fick jag faktiskt SE kontoret med egna ögon och inte genom mobilskärmen. De var en väldigt rolig rundvandring där vi fick se var de olika delarna av teamet som arbetar runt omkring spelet sitter, vi fick gå in i Ylvas och Matildas studio och till sist nådde vi de som arbetar med spelet. Där visade Lisa oss hur hon arbetar med hästens texturer, Dick visade hur han arbetar med en hästs animation och till sist nådde vi den fantastiska kvinnan som var en del av teamet som skapade Mistfall. Nej, jag minns inte hennes namn. Skäms på mig! Där fastnade vi sen och bara pratade med alla som ville vara med och prata om Star Stable. De var så kul och tiden bara försvann så till sist kom Doris och sa att vi behövde runda av. Vadå runda av? De skulle väl vara en Sleep Over Party? Hehe neh, men de var ett långsamt farväl där vi till sist fick tvinga oss ut från kontoret. 
 
Åh vilken kväll de var! Jag skulle lätt kunna vara där varje dag och bara göra vad som helst. Kan ju ha hintat om att jag tar examen nästa år så då kanske de finns en plats i ett hörn åt mig. Jag gör vad som helst! Super mysigt var de och jag kommer verkligen aldrig glömma detta. FUN FACT 2: De flyttade in på detta kontor i januari, men de är redan fullt så de letar efter ännu ett större kontor. FUN FACT 3: De är hela tre människor som arbetar med att skapa områden, så som Mistfall. 
 
Jag ska som sagt göra en vlog om detta också, men eftersom jag pratar på engelska ville jag få det nerskrivet på svenska för er också. Vloggen kommer upp på måndag! Däremot kan jag starkt rekommendera er att skaffa boken Jorvik Kallar! Jag har läst till och med kapitel 3 och är redan fast. Visst att bokens målgrupp är för de som är 9-12, men den är otroligt välskriven och alla som spelar Star Stable kommer älska den ändå! Det kan jag lova! SVTs Lilla Aktuellt var också på plats och filmade, så håll utkik så får ni se lite hur de var där också! Ylva sprang också runt med sin kamera och filma så ni kommer nog kunna se en hel del från henne också. 
 
Känner mig så otroligt lyckligt lottad som fick vara där och som sagt vill jag bara tillbaka och fortsätta nörda. De är ett helt fantastiskt team som jobbar med de spelet som vi älskar. De älskar spelet lika mycket! Nu när jag rider runt i spelet ser jag de nästan med helt nya ögon när man förstår hur de till exempel har målat vägen. 
 
Neh nu får jag nog faktiskt runda av här. Ska vara en riktig stockholmare och åka in till Kungsträdgården och fota körsbärsträden som blommar. Ha de bra, underbara människor!