Den ädla och vackra Lusitano hästen!

Asså, jag trodde inte detta någonsin skulle hända! Jag har i pincip växt upp med dessa vackra varelser då de har funnits några stycken på ridskolan jag red på. De är riktigt vackra och de bara osar ädelt om dem. Åååhhh, varför sparde jag inte på alla namn som egentligen tillhör riktiga Lusitanon?! Aja, som tur är finns de några till namn i banken som ska fungera. 
 
Och ser ni utrustningen och ryttarens kläder! De ser så otroligt snyggt ut med alla detaljer och att de har lite portugisiskt (eller spanskt) tema! Kan knappt vänta tills imorgon! Just nu lutar de mot att den bruna ska komma hem till mig, men de kommer nog sluta med att jag köper alla! 
 
Visst, de verkar som att Lusitanon ska ha paiff som sin speciella gångart. Det känns inte helt okej för mig, men jag liksom lever på hoppet att fler hästar kommer kunna göra de i framtiden. I alla fall de hästar som användas just inom dressyr, barockridning och spanska ridskolan. Men jag måste säga att piaffen ser riktigt bra ut i trailern så ser verkligen fram emot att piaffa fram på Jorviks vägar. 

Kommentarer:

1 Anonym:

Är det inte passage hästen gör? Tycker inte den är tillräckligt på stället för att det ska vara piaff egentligen. Eller de har gått ut och sagt att det är piaff? Bara en fundering som slog mig nu när jag såg videon xD

Svar: Jag tror det ska vara piaff med tanke på hur hästen rör sig. Passage tycker jag inte är lika samlad som en piaff är och bakbenen är inte lika mycket under hästen som i en piaff. Men jag kan nog hålla med dig om att den rör sig lite väl mycket framåt för att vara en bra piaff. ^^
Rose Shadowlee

Kommentera här: