Ser man på

En av er som läser min blogg uppmärksammade mig om att det fanns en lippi som ser annorlunda ut i jämförelse till de andra. Såklart loggade jag genast in för att ta en titt och se på maken. Denna är faktiskt annorlunda. Är de en häst vi faktiskt kommer kunna köpa sen? Hoppas det för den är riktigt snygg!

Våra bönor har blivit besvarade!

Om ni inte har sett veckans avsnitt av Star Stable Show så gör det nu! Men för att sammanfatta vad de säger och jag kan inte låta bli att faktiskt prata om det som är intressant. Såklart är det väldigt roligt att vi får en fortsättning av uppdragen i Mistfall och det är ju helt otroligt att jag fick en känsla av att något sådant skulle hända så jag knåpade ihop den bästa outfiten för att fortsätta mina äventyr i Mistfall igårkväll. 
I alla fall, jag kommer inte prata om uppdragen då det är dels spoiling men även för att jag kommer göra dem i min let's play. Därför, som vanligt egentligen, kommer jag inte skriva om de här. Fast jag kan säga att jag har blandade känslor över att de tog slut på en dag. Å ena sidan är de tråkigt för då får man vänta något längre än man trodde. Men å den andra sidan har jag sjukt mycket att göra nu så de är väl lika bra att de inte finns något som stör mitt fokus. 
 
Men till det andra sakerna som uppdaterades idag som gjorde mig super lycklig! Låt oss börja med det faktum att Nordsvenskarna är borta! Detta kan bara betyda en enda sak... Uppdaterade Nordsvenskar!!! AAAAHHH!!! Som vi har längtat efter att denna dagen skulle komma, men samtidigt är jag glad att de ändå tog såhär lång tid eftersom vi har sett hur animatörerna och grafikerna har utvecklats med tiden så jag kan bara tänka mig hur fantastiskt fina de nya nordisarna kommer vara. Ååhh, vem hoppas på att de kommer redan nästa vecka? Jag gör! Nästan så jag får lust att sälja mina gamla nordisar, men får väl vänta lite med det tills de nya kommer. 
 
Och till de andra som gjorde mig riktigt glad; hot keys! Ni anar inte hur länge jag har velat ha en hot key till att sitta av och slippa trycka på knappen längst ner till höger. De andra knapparna är också helt on point för vad vi behöver i spelet för att göra allt enklare. Tack så mycket, Star Stable!!!!
 
Och till sist, uppdaterade NPChästar! De är så mysigt att se dem i stallen och trava runt i hagarna. Det jag framför allt tycker om är att de finns hagar med "starthästar". Man kan hitta en hage med bara starthästar vid Sjöhästklippan. Men tror jag faktiskt älskar Paddocksöns hage just nu. Den är fylld med Shires som har en liten ponny som busar runt. De som står still och de som betar är helt stilla vilket är lite tråkigt för araberna uppe vid Goldspurs rör sig ändå. Anyway, love it!
De var så skönt att jag var hemma idag för de här då de var en riktigt bra uppdatering. Ser verkligen fram emot februari nu!

Ridlektionstips: platsen gör allt

För att få till realismen i en ridlektion är miljön väldigt viktigt och tro det eller ej, men det finns en del platser på Jorvik som är riktigt användbara. Såklart beror det på vad du ska göra med din ridlektion för att veta vilka platser som är bra att ha lektion på. Paddockarna ska vara rena och fina, hindren ska vara realistiska om man ska hoppa och det ska vara lätt att ta sig runt. Men nedan har ni mina favoritplatser. 
Ridhusets dressyrdel är såklart den perfekta platsen för dressyr i och med att det finns bokstäver där. Den enda platsen på Jorvik som har det tråkigt nog, men någon dag kanske det dyker upp på fler platser om vi önskar det. Men som ni ser är det en röd linje i bilden och detta är den "osynliga väggen". Denna gör att ridbanan har den rätta proportionen för annars är den lite för bred för att det ska blir bra med bokstäverna. Håller man sig innanför den röda linjen så har man en relativt realistisk ridbana. Som ni ser kan man använda sig av bjälkarna på väggarna som markörer och precis under den röda linjen på bilden är det ett ljust sträck som man kan rida på som fyrkantsspår. 
Om man vill ha lektion ute skulle jag rekomendera paddocken vid Vingården är också riktigt bra för en dressyrlektion. Dessvärre finns det inga bokstäver och det är väldigt svårt att hitta medellinjen då banan känns ojämn. Men paddocken är väldigt jämna markmässigt och ren från ogräs, plus trevlig miljö. 
Jag har såklart hopplektioner och terränglektioner också. Då håller jag ofta dem vid Gyllenbladsstallet. Denna ö är fantastisk när det kommer till lektioner eftersom hindren känns väldigt realistsitka på i paddocken och runt om ön. Ridhusets hinder känns alldeles för tävlingsaktiga i jämförelse medans de här är ser mer improvisoriska ut och tar dessutom inte upp hela banan. De är dessutom placerade på ett sätt så man kan hitta på en massa olika banor. Omgivningarna är som sagt också bra för terräng då de är olika underlag och realistiska hinder. 
 
Andra platser som är värda att nämnas är:
Valedales paddock: En paddock som påminner om Vingårdens, men denna innehåller lite ogräs. Plus är att det är avlägset och väldigt vacker miljö. 
Mistfalls paddock: En nykmling för oss men riktigt bra om man vill ha en terränglektion som inte är ute i naturen då paddocken innehåller terrängliknande hinder. 
Firgroves sandtag: Denna plats är också riktigt bra för terräng. Antingen är man inne i hagen och ignorerar fåren eller så är man på Firgroves banor och gör lite övningar med dem hindren som finns då även dem är realistiska. 
Moorlands paddock: Eftersom denna har blivit städad från det som fanns innan är den en jämn och städad paddock. Minus är att det finns detaljer av stenmark som gör det lite konstigt att rida där. 
 
I nästa avsnitt ska ni få lite tips på hur ni kan göra uppvärmningen rolig.