Ridlektionstips: kommunikation

Som rubriken säger ska vi prata om kommunikationen på en ridlektion. Det här kan jag hålla med om är lite läskigt och då studerar jag ändå i kommunikation, men det är svårt att kommunicera med andra och de blir inte bättre genom en chatt. Speciellt när chatten bestämmer vilka ord som är okej eller inte. Men man ska icke frukta kommunikationen. 
 
Om du ska ha en övning för första gången kan det vara smart att ha en planerad förklaring klar och testa om de går att skriva den i chatten. Ta gärna hjälp av en kompis och se om dem förstår det du försöker förklara innan du använder övningen på en lektion. 
 
I och med att det antagligen kommer finnas deltagare som inte har någon hästvana alls är de bra att ha flera förklaringar klara. Men ibland är de bra om du kan själv visa övningen eller om det verkar som att de andra förstår så kan de få leda de andra genom övningen. Till exempel om ni ska göra en "serpentin" detta kan vara lite klurigt att förklara men hästvana människor vet oftast vad det är och då kan du välja en som leder resten av gänget genom serpentinen. 
 
Detta avsnitt blev rätt kort, men nästa kommer bli längre då vi ska prata om de bästa platserna att ha lektion.

Kommentera här: