Tre grenar på en timme

Idag var det Fridas första westernlektion. På en timme fick vi information om tre westerngrenar och prova på 2 st av dem. Det var helt otroligt att Frida hann när vi var en del som deltog dessutom. Men det var väldigt lärorikt och roligt. 
Vi fick testa på Polebending och Barrel racing. Vi har visserligen alltid kunnat rida de banor som finns i spelet, men att få mer imformation om dessa två sporter var väldigt intressant. Och sist fick vi stå och gosa med kossor medans Frida pratade om cutting. Vet ni inte va det är så uppmanar jag er att gå till youtube och sök upp det. Det är väldigt coolt att se. 
Imorgon är det onsdag med uppdatering och möte på kvällen. Nu får vi se om jag tar med mig en till Jorvikisk urhäst hem igen. 

Nya Jorvikiska hästar imorgon

Jag måste säga att SSE är väldigt snälla som faktiskt släpper 6 hästar inom en och samma vecka. 3 föl i appen och nu dessa som kommer till spelet imorgon. 
SSE har också varit lite roliga genom att delat upp bilden i ett jigsaw pussel och skickat ut det till populära instagram konton. Men nu är alla ute och någon har satt ihop alla bilder. Förlåt, men jag vet inte vem som gjorde denna bild eftersom den sprids som eld just nu
Det ska bli spännande att se om de är lika stora som shirehästarna. De ska tydligen vara som Galloper Thompsons häst, men jag minns inte hur stor den var. Men dem på bilden är väldigt fina. Jag vet dock inte om jag kommer att köpa någon. Den urhästen jag har använder jag aldrig och det är ju lite tråkigt. Men vi får se, jag är ju trotts allt en samlare... hehe. 

Western veckan har startat

Western är ett väldigt roligt tema att ha i klubben och det är klart Comet Hawks ska ha det också. Idag var första dagen och jag höll det första eventet. De som deltog fick testa på trail. Eller ja, så nära trail man kan komma i SSO. Man får vara väldigt kreativ och Frida hjälpte mig komma på uppgifter som de skulle göra. 
Trail är alltså en westerngren, eller ja, det används till andra också och kan kallas working equitation. Det är i princip samma sak och skapades av samma anledning. Man tävlar om precision och lydnad. En häst som jobbar på en gård utsätts för rätt mycket olika uppgifter som kräver just detta. Det är en oerhört rolig gren faktiskt som jag fått testa på med islandshästar när jag red på ridskola. Man kan få gå över filtar, rida slalom, prova att öppna en grind m.m.
Det var väldigt roligt att så många kom idag och jag ser verkligen fram emot resten av veckan. Frida är något bättre på det här med western och ska hålla två event med andra westerngrenar i veckan. Så nu hypar jag för att få vara elev imorgon och lära mig mer om western. 
Just det! Jag avslutade det hela med att vi travade av hästarna runt Moorland. Lite roligare än att travar runt i en paddock. 
Nu ska jag ta hand om mitt föl. Ha det bra!