Äntligen!

Halleluja, en sneak peek! Idag la SSE ut på sin IG denna bild med texten: Kalterna har sett en mystisk häst i Dinodalen. Tydligen försvann den i samband med att de berättade detta för SSE, men det finns rykten som säger att denna häst kommer till Jorvik snart. I och med detta är de inte klart att vi får hästen nästa vecka, men eftersom det har gått 4 veckor nästa onsdag känns det troligt att vi får den då. 
Vad tror vi då? Det är en del som säger att detta är ett aprilskämt, men det har jag väldigt svårt att tro att det är. Kan det vara en ny ras eller en uppdaterad ras? Vi kan med säkerhet säga att den är köldtålig eftersom den är i Dinodalen. 
Dett ska bli så spännande och jag är så glad att jag inte köpte en häst nu när jag inte har en häst att levla på mitt orginalkonto. Nu har man också något att se fram emot. Jag hoppas på en liten mer teaser på måndag. 

Jorvoice - Hiss eller diss?

Bild tagen från Star Stable Onlines hemsida
I onsdags berättade Star Stable Entertainment (SSE) att vi nu kan lyssna på Star Stable Onlines soundtrack på Spotify. Yey! Spelet har oerhört bra soundtrack så det säger man ju inte nej till. På det berättar dem att de tre mest spelade soundtracken kommer de släppa för allmänheten så att man kan använda de tre låtarna i sina YT-videos i framtiden. Det blir spännande att se vilka tre låtar som är mest populärast. Mina favoriter är framförallt de låtar som finns på Sydhoven och Epona. 
Men med detta har något lite tråkigt hänt. Det är inte allvarligt alls, men jag känner ändå en viss stress över detta. Det är att Jorvoice records, som ger ut musiken på Spotify, nu har börjat upphovsrättskydda sin musik på Youtube. Jag har fått två "varningar" från två olika videos. Som ni kan se på bilden nedan är det inte allvarligt; jag behöver inte betala dem eller ta bort mina videos, men jag får inte ha annonser på mina videos. Men jag känner ändå en viss stress över detta då det är en sån tunn tråd med upphovsrätt på YT. Jag har hört så mycket om youtubers som fått sina videos borttagna, ljudet borttaget eller faktiskt blivit tvingade till att betala. Därför är jag oerhört försiktig med vad jag använder för musik i mina videos. Men jag trodde aldrig att jag skulle behöva oroa mig för spelets egna musik. 
Jag kanske överreagerar, men när jag skulle spela in idag bestämde jag mig för att inte ha musiken på. Jag kommer i fortsättningen använda mig av annan royalty free musik istället. Jag kanske skulle känna mig lugnare om SSE eller Jorvoice själva berättade varför de gör de här och vad dem tycker. Vill dem inte att vi använder spelets egna musik hur vi vill så vill jag att de berättar det. Eller vill dem att vi använder det men att vi skriver någonstans vart musiken kommer ifrån? Kommer vi inte få dessa varningar då? Man kanske ska maila SSE och se vad dem säger. 
Från och med episod 121 kommer mina let's plays innehålla annan bakgrundsmusik istället för spelets egna. Imorgon kommer episod 119 ut och den innehåller bakgrunds musik, det gör även episod 120. Jag lär väl få samma varningar på dessa, men eftersom det inte är direkt farligt får de väl vara. Jag hoppas bara inte de ska skicka en varning för alla min let's play videos. Fast då har de en del videos att gå igenom. Haha! 
Har ni varit med om liknande i era egna videos? 
Så, är det hiss eller diss? Jag vet inte riktigt än. Hur mycket kommer jag faktiskt att lyssna på soundtracken utanför spelet? Inte så mycket tror jag. Och de tre låtar jag kan använda sen är bara tre. Antagligen tre speciella låtar som gör att det känns fel att använda dem på andra ställen än vad de är skapade för. Exempel som att använda Sydhoven musik när man rider runt i Gyllenåsarna. Neh, det är konstigt. Men det är en väldigt rolig grej ändå! Jag ser fram emot att se vad communityt gör med de tre låtar som blir tillgängliga. 
Vad tycker ni? Hiss eller diss?
 
Update: Så, väldigt snälla Esmeralda Silverforce förklarade för mig hur läget ligger till och berättade att SSE hade lagt upp information om detta på deras Instagram. Jag måste ha missat detta olyckligtvis när de la upp det, men hittade det nu och bestämde mig för att lägga upp det här också ifall någon annan har missat det. 
Känner mig lite töntig som gjorde en så stor grej av något de redan har lagt ut informaiton om. Därför ber jag om ursäkt om detta! Men nu är jag lugn i alla fall. Det kommer fortfarande vara två episoder nu som inte har någon bakgrundsmusik så där får jag fixa själv, men sen kommer jag fortsätta med spelets egna musik.

Vårat Instagram community

Jag älskar podcasts! Asså, det är min nya kärlek när jag är ute och åker, tränar på gymmet eller om jag är ute och går. Just nu håller jag på att hitta fler podcasts om just träning, mat samt andra ämnen som handlar om livet och just igår lyssnade jag på en träningspod som skulle handla om hur man kommer igång med träningen efter man har varit sjuk, men de kom in på ett annat spår. De pratade nämligen om Instagram. Båda två som pratade i podden är tydligen kända profiler som använder sig av Instagram och de började diskutera detta om följare och hur man ska planera sina bilder för att få ett bra mönster. Jag jämförde först detta med min privata IG-konto och tyckte väl att det var rätt normalt, men sen när jag började jämföra med mitt SSO IG-konto och där höll jag inte alls med om vad de pratade om. 
Det första jag reagerade på var att de pratade om köpta följare och hur man kunde se om någon hade det. Om ett konto har över 40 000 följare men bara får ca 2000 likes på en bild är det ett bevis på att man har köpt följare. Det här är ju inte sant för fem öre! Jag har ungefär 2 415 följare just nu på IG och jag har tur om jag får över 100 likes på mina bilder. Tror ni jag har köpt 2 315 följare till mitt konto? Det kan jag lova er att jag inte har gjort. Jag har inte råd eftersom jag är student och ser ingen anledning till att köpa följare. Tittar vi sedan på mer kända profiler i SSO-communitiet som t.ex. Esmeralda Silverforce eller Haley Rainstorm. Esme har över 39 000 följare och Haley har över 29 000 följare och båda verkar få över 1000 likes på sina bilder. Vad gör de andra följarna? Är de också köpta? Nej, det har jag också väldigt svårt att tro att de har gjort. 
Det andra jag reagerade på var hur man får och förlorar följare. Den ena sa att hon fick följare av att lägga upp fina träningsbilder i Thailand, men när hon lägger upp träningsbilder från Svergie försvinner plötsligt följare. Vi har inte direkt samma problem i vårat SSO community, men något som alltid förbryllar mig är just det här med att folk följer och sen avföljer. Mina följarsiffror hoppar upp och ner hela tiden. Jag har ingen aning om varför folk gör så, därför frågar jag er om ni gör det. Varför? 
Det jag vill säga är att vårat community är väldigt annorlunda. Jag tror inte någon köper följare och jag tycker vi alla ska fundera över varför vi börjar följa ett konto för att sedan sluta följa dem. Jag vet inte om detta var så intressant, men ibland ska man bara skriva av sig.