Och poff, så var utrustningen i ryggsäcken

Om de är något jag har tänkt på så är de hur lång tid de tar att ta av all utrustning från en häst. Hur härligt skulle de inte vara om de fanns möjligheten att trycka på en knapp och så förflyttades all utrustning till ryggsäcken. Detta är min veckans önskning! 
 
Hur ska de se ut då. Jo, under sadelväskrutorna har vi ju lite plats för knappar. Där längst till höger skulle de kunna finnas en knapp. Trycker man på den så åker allt på hästen av. Ja, de inkluderar skorna tyvärr. Jag skulle ju helst se att dem inte ingår, men kan tänka mig att de kanske är enklare att bara låta allt åka av. Det skulle vara så underbart att ha denna möjligheten om de är så att man vill bara ha av allt. De blir lite frustrerande att dra en sak i taget, speciellt när de händer att man råkar släppa när den inte är i närheten av en ruta så de åker tillbaka. Så ja, de här önskar jag mig nu! Skulle ni vilja ha detta? 

Vi är fabulösa!

Fashion Week är återigen tillbaka, men med en liten twist. Fokuset är nämligen på oss denna gången och det är vi som är stjärnan på catwalken. Varje dag kommer de vara ett speciellt tema i stil som man kan följa om man vill eller bara köra på vad man vill. 
 
Men de som jag ändå tycker är de bästa med denna uppdatering är sminkbordet i vårt stall. Äntligen behöver vi inte fundera över om vi verkligen vill ha en ny frisyr eller inte utan oroa oss över om vi kommer ångra oss. Har man köpt en frisyr eller en sminkning så kommer de nu att sparas i vårt egna sminkbord som står i de lilla rummet vid utgången. De enda jag tänker på är att sminbordet står ut en del med sin svarta färg i jämförelse med allt annat som är bara trä. De hade varit lite trevligare om den var vit eller av mörkt trä också. 
 
Det är trevligt att ha garderoben så nära dessutom, men jag hoppas att garderoben ute i stallgången kommer bli lite uppiffad för den ser rätt trist ut och går inte riktigt ihop med att man byter utrustning på hästen. Hur får alla mina sadlar plats där inne?! 
Då var de äntligen dags för nya frisyrer! Eller frisyr om man ska vara petig. Denna fina korta frisyr kan du nu hitta i flera olika färger i Jorviks galleria. De är inget som skulle passa mig, men de är alltid kul när de kommer mer valmöjligheter på frisyrsidan. Jag hoppas detta är något som skulle kunna hända lite oftare. Kläderna som kom denna gång var väl inte riktigt de jag brukar ha på mig. Kanske någon hatt eller så kommer att köpas, men annars är de nog mer för andra. Man kanske kan hoppas på lite mer kläder nästa vecka. 
 
De är nu också härligt att vi inte behöver vänta på buseen längre. Nu kan vi bara gå upp till skylten och åka iväg. Samtidigt var de ju mysigt med bussarna, men jag kan ju erkänna att de var frustrerande om man var på väg någonstans och fick stå och vänta. Dessutom kan vi ta bussen från fler ställen på Jorvik! 
 
En härlig uppdatering som dessutom var klar väldigt fort! Hann vara vaken i 30 minuter så fick man alla möjliga notiser om att servrarna var öppna. De var bara att äta upp mackan och förbereda sig för inspelning. Japp, en video om dagens uppdaterin ska ligga på min YT-kanal nu eller om några timmar. Så håll ögonen öppna!  
 
 

En riktigt bra start på ridlägret

Igår var första dagen på Comet Hawks ridläger och vi möttes upp i Mistfall. Frida och Maria som är ledarna för ridlägret hade ett litet informationsmöte, visade oss stugorna och sedan fick vi gå ner till stallet där vi hade våra hästar. Vi fick presentera våra hästar och sedan var de bara att göra iordning dem för första lektionen. Den hölls i Mistfalls paddock och de var en relativt lätt ridlektion där de mest gick ut på att se hur hästarna fungerade med varandra. 
 
Idag har vi då möts upp hos Marleys. De var dags för hopplektion och de var riktigt kyligt ute idag. Borde ha haft ett varmare schabrak på Poejo, men de gick nog ändå bra för vi höll ett rätt bra tempo på lektionen. Blev oerhört glad över att se att han fortfarande är riktigt duktig på hoppning också. De ska ju vara en stilhoppningstävling på söndag och de kan nog vara så att vi har chans för topp 3. Håll tummarna för oss på söndag helt enkelt. 
Efter hoppningen var de dags att röra oss tillbaka till Mistfall tillsammans. De var en riktigt mysig uteritt, men Poejo är en riktigt fegis. Först skrämdes han av en fågel i en buske. Så pass så han nästan sprang in i ett staket och sten. Men vi klarade oss rätt bra. Därefter skulle vi ta oss igenom grottan till Mistfall. De var lite mörkt, de ekade och de värsta av allt; gigantiska svampar. De var en turbulent ritt genom tunneln som avslutades med att jag fick backa ut honom. Men resterande ritt gick väldigt bra och han lugnade ner sig. Nu ser vi fram emot imorgon! Dessvärre ska de regna då så får ta och klä på oss ordentligt.