Jorvikritten med mig och Frida

I måndags började temaveckan jag och Frida höll i. Det var helt enkelt uteritt som sträckte sig över fyra dagar med övernattning på olika ställen samt att det endast var för våra underbara starthästar. Ett bra sätt att få se nya Silverglade med våra uppdaterade bästa vänner. Vissa dagar så stannade vi till för att ta gruppbild som ni kan se ovan. Det var viktigt att man packade lätt, därför fick man endast ha ett träns och en sadel med sig. Egentligen fick det inte ha för mycket av allt förutom kläderna. Jasper var så snäll och kördes alls väskor med kläder och annat som behövs för övernattning till varje ställe.
 
Vi började vid Sydhovens gård och red till Stormgården. Det var många som dök upp vilket var roligt och alla var klädda för en lång ritt ut i kylan. Vid Stormgården fick vi lämna hästarna i hagen nedanför gården och sedan gick vi i samlad trupp upp till Harald. Han hade gjort god middag till oss och fixat sängar som vi kunde sova i. Så härlig första natt med fantastisk utsikt. 
Dagen därefter red vi från Stormgården till Vingården. Då red vi mest i skritt eftersom vägen var antingen i skog, eller så behövde vi klättra eller rida på smala vägar. Men såklart blev det en härlig galopp sen på de glömda hedarna. När vi ridit över vattnet så stannade vi för en gruppbild till. Till slut nådde vi Vingården där våra hästar fick sova i stallarna den här gången och vi fick alla ett varsit rum på godset och en buffé serverad. Det är så man lever femstjärnigt på en vandring. 
Den tredje dagen var lite speciell. Vi red från Vingården och red en sväng norr om Silverglade innan vi nådde byn. Hästarna fick bindas upp hos Steve innan vi gick till klubbhuset för möte. Det var ett behövligt möte eftersom det nu bara är två veckor kvar innan jullov för klubben så det behövdes ges ut lite information. Men när det var klart gick vi tillbaks till hästarna och fortsatte ritten till Valedale genom Hollow Woods. Hästarna fick även där sova i stallet under natten och vi fick dela rum hos Elizabeth som dessutom gjort pannkakor till oss. 
Dag fyra och den sista. Vi red längs Silversongsfloden mot Firgrove och red bland äppelträden där vi pausa för en bild. Därefter tog vi oss in i Mistfall och red längst vägen mot Dundull, men när vi närmade oss red vi in så vi tog en liten sväng i skogen och upp mot bärkullen. Till slut så travade vi upp till stallet där vi nådde slutdestinationen. 
 
Det har varit 4 mycket mysiga dagar där medlemmarna fick chans att umgås och se vackra Jorvik. Det var en härlig paus från ridlektioner, lekar och tävlingar. Bara mys! Hoppas ni har något liknande event i era klubbar. Uteritter är så härliga och som sagt, ger en chans att bara umgås. Jag ska försöka sätta mig ner någon dag och få till en Riding Lesson Tips video om uteritter så ni kan få lite tips på hur ni ska göra om ni är osäkra. Det är inte svårt så man tror och de är rätt roligt också. 

Kommentera här: